Steve Harris British Lion – Biebob 30 November 2016

Na een de eerste helft van 2016 de wereld rond getoerd te hebben met Iron Maiden, achte Steve Harris het hoogtijd om met zijn hobbyproject British Lion de baan op te trekken. Op 30 november hield het heavy metal icoon dan ook halt in Biebob te Vosselaar.

De avond werd geopend door Voodoo Six, een band die in het verleden al met Iron Maiden op tour was. Voodoo Six bracht oerdegelijke Britse hard rock waar weinig op aan te merken was. Hoewel het geluid niet altijd optimaal was, bracht Voodoo Six toch een verdienstelijke show.

In tegenstelling tot hun vorige passage in Biebob in 2013, die volledig uitverkocht was, was de opkomst voor Steve Harris British Lion deze keer niet zo massaal. Maar dit liet de band zich niet aan het hart komen. Geopend werd er met This Is My God uit het debuut dat in 2013 verscheen, van dit debuut kwamen onder meer ook nog Judas, Lost Worlds, World Without Heaven en Us Against The World aanbod. Deze werden afgewisseld met nieuwe nummers zoals Spitfire en Bible Black, die mogelijk op het volgende album verschijnen. Hoewel Steve en de band zichtbaar met veel plezier en energie op de bühne stonden, was het publiek zeer mak tijdens de British Lion-set, iets wat waarschijnlijk te maken heeft met feit dat de meeste mensen in de zaal Iron Maiden fans waren die het technische bass vernuft van Steve Harris eens van dichtbij wilden aanschouwen en die niet kwamen voor British Lion zelf.

Pas bij de afsluiters Let It Roll en Eyes of The Young werd het publiek plots helemaal wakker en kwam de vlam pas in echt in pijp. Zelfs wanneer de band het podium verlaten had, weerklonken de whohohos van Eyes of The Young nog door de zaal. Een puike hard rock show voor een woensdag avond!

Pics by Elsie Roymans

Show all reviews/galleries »